Byskolan håller landsbygden levande

Vaggeryds kommun har länge arbetat för att bevara de mindre skolorna skolorna på landsbygden. Här finns skolor i Klevshult, Åker, Svenarum, Hok, Byarum och Bondstorp. I Tofteryd finns en skola som drivs som kooperativ.

Barnen är vår samtid och framtid

Vaggeryds kommun satsar på sina barn och ungdomar. Kommunens gymnasieskola, Fenix kultur- och kunskapscentrum som även inrymmer vuxenutbildningar, SFI och bibliotek. har blivit utsedd till en av Europas bästa läromiljöer. F6-skolan, Sörgårdsskolan i Skillingaryd, har vunnit ett prestigefyllt arkitektpris med sina uteklassrum och moderna arkitektur.

2010 bygdes Fenix i Vaggeryd ut. I Fenix 2 finns idag bland annat, gymnasiets praktiska program och vår populära Kulturskola Länk till annan webbplats. med sina eftermiddags- och kvällsaktiviteter. Här finns också Fenixhallen som är en multihall som fungerar både som idrottssal och för publika evenemang som konserter och föreläsningar.

Visa skolorna i webbkartan

I vår webbkarta Länk till annan webbplats. hittar du information om var skolor och förskolor ligger. Öppna kartan och visa de lager du vill under Skola och barnomsorg, klicka på punkterna för kort info om varje enhet.