Enkelt och nära – så är det att bo och leva här.

Det blir gärna så i en småstad. Och det blir allt viktigare för allt fler – att livet är just enkelt och nära. Har du barn, är tid en bristvara. Är du äldre, vill du kunna klara dig själv. Att kunna bo som man vill, med gångavstånd till det man behöver – det ger frihet och livskvalitet. Välkommen att bo och leva i Vaggeryds kommun, du också!

Till småstaden

Jag tror på småstaden, för jag har inte råd i storstaden. Jag tror på småstaden, för jag har inte tid i storstaden.

Jag tror på småstaden för det är enklare här, det är renare här, det är lättare här. Framförallt är det närmare här.

I småstaden rör sig mina barn fritt, i småstaden hittar de. I småstaden är mina barn några, här får de växa och bli stora och kunna själva.

I småstaden finns inga köer, inte på bilvägen och i synnerhet inte till kulturskolan eller idrottsföreningen.

I småstaden får mina barn hitta sina egna uttryck vare sig det är i ord eller i bild, i toner eller genom att springa fort, fort och bli glad när det blir mål. Precis oavsett vem som gjorde det.

I småstaden ser jag miljön jag påverkar, därför tar jag hellre cykeln - och för att jag kan. Jag tror på småstaden för jag tror man behöver leenden, de där man får när man möter nån på gatan i vår lilla stad.

Jag tror på småstaden för där betyder det nåt, vad jag gör.


Av Cathrine Palmcrantz, inflyttad från Stockholm 2012

Tre gånger om året landar kommuntidningen HÄR i alla brevlådor i Vaggeryds kommun. Här kan du hitta de senaste upplagorna:

Relaterad information

Här hittar du många av de aktuella evenemangen i kommunen.
www.vaggeryd.se/evenemang Länk till annan webbplats.

Logo för Småland

visitsmaland.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om vad som finns att se, göra och upptäcka i vårt närområde.