Byskolan håller landsbygden levande

Vaggeryds kommun har länge arbetat för att bevara skolorna på landsbygden. I Byarum, norr om Vaggeryd bygger kommunen ut och renoverar den vackra gamla skolan från sekelskiftet. Och i Tofteryd, väster om Skillingaryd har ett föräldrakooperativ, med viss hjälp från kommunen, byggt en ny F6-skola, Toftahagaskolan. 

Barnen är vår samtid och framtid

Vaggeryds kommun satsar på sina barn och ungdomar. Kommunens gymnasieskola, Fenix Kultur- och Kunskapscentrum har blivit utsedd till en av Europas bästa läromiljöer och F5-skolan, Sörgårdsskolan har vunnit ett prestigefyllt arkitektpris med sina uteklassrum och moderna arkitektur.

2010 bestämde man sig även för att bygga helt nya lokaler med design och funktion i fokus som en del i utvecklingen av det befintliga kunskapscentret Fenix. I Fenix 2 inryms idag bland annat, verkstadsprogrammen med inriktning mot möbelsnickeri och -design samt vår populära Kulturskolalänk till annan webbplats med sina eftermiddags- och kvällsaktiviteter.

Skolresultaten nu och i framtiden

Skolresultaten i Vaggeryds kommun har förbättrats de senaste åren. I grundskolan har slutbetyget för eleverna i årskurs nio höjts flera år i rad och på Fenix gymnasieskola visar jämförelser att resultaten står sig mycket bra i jämförelse med övriga Sverige.

Skolan kan dock alltid bli bättre, men resultaten visar att vi är på rätt väg.