I Vaggeryds kommun kan du bo som du vill.

Vaggeryd är en liten välmående kommun i norra Småland, bara 20 minuter från Jönköping. Här har vi det mesta. Oavsett om du vill bo i villa, lägenhet, på landet eller bygga nytt, finns alternativ. Med flera stora och många små företag, kan vi även erbjuda en intressant arbetsmarknad med bredd och variation.

Industriregion med mycket möbeltillverkning

Vaggeryd är en expansiv och framgångsrik kommun där företagsamheten frodas. I de här trakterna av Småland har tillverkningsindustrin flerhundraåriga anor. Här lärde man sig tidigt att förädla de lokala råvarorna skog och järnmalm. Sågverk, smedjor och möbelsnickerier är en del av vår historia. Till exempel har den svenska pinnstolen sitt ursprung i Vaggeryds kommun.

Idag har det vuxit fram en modern industri med svarvade metall-komponenter och möbler som bas. Med var tredje industriarbetare verksam inom möbelindustrin, är vi en viktig del av det svenska möbelklustret. Här tillverkas möbler från kända svenska varumärken som Swedese, Kinnarps, Ekdahls, A2 Designers, David design och Byarums Bruk.

Kontakta oss

Vaggeryds kommun
info@vaggeryd.se

0370-67 80 00