Hitta ditt boende på landet i Vaggeryds kommun

I Vaggeryds kommun byggs det en hel del nya hus på landsbygden - här är det attraktivt att bo även på landsbygden, tack vara bland annat närheten till service, byskolor och driftiga människor, föreningar och företag.

Vaggeryd växer även på landsbygden

Vaggeryds kommun växer även på landsbygden. Varje år byggds ungefär tio nya hus utanför tätorterna. Vårt läge, mitt i Sverige med motorväg, järnväg och en väl fungerande kollektivtrafik, är en av vår kommuns viktigaste framgångsfaktorer.

Här finns också goda förutsättningar för ett bra boende och liv på landet. Fina vägar, flera kommunala byskolor och alltid nära till en centralort, är saker som underlättar vardagen. Max en halvtimme med bil till Jönköping eller Värnamo var du än bor, gör inte saken sämre.

Fiberutbyggnad på gång

Utbyggnaden av fiber som ger tillgång till snabb bredbandsuppkoppling är på gång genom kommunens två fiberföreningar som fått beviljat EU-stöd för.

Mer information om deras arbete finns på respektive förenings hemsida:

Har du mark eller tomt att sälja?

Om du har en tomt eller vill stycka av mark för småhusbyggnation kan kommunen hjälpa dig att marknadsföra och informera om tomten till intresserade, bland annat på boivaggeryd.se. Bland annat finns det ett intresse för lite större lantliga tomter och hästgårdar.

Kontakta oss

Vaggeryds kommun
info@vaggeryd.se

0370-67 80 00