Ulrika Nero fixar i sin butik

Ulrika Nero. Foto: Anna Sköld

Profilen – Ulrika Nero

Mode efter 40 handlar om hur vi kan åldras med stil och värdighet. Vi är fortfarande intresserade av hur vi ser ut, men förhoppningsvis mer självsäkra och trygga i vad vi själva vill. Vi är därför heller inte så sugna på att hoppa på precis vilken trend som helst. Vi har förhoppningsvis hittat hem i vår stil, nu handlar det mer om att förvalta den väl.

Jag älskar mode och människor. Idag, när det finns så många olika stilar att välja mellan, kan vi fortsätta hitta vår stil precis hur gamla vi än blir. Det är en av fördelarna med att bli äldre just nuförtiden.

I min affär har jag vågat välja tron på att vi alla vill fortsätta se bra ut, inte yngre.

Mina kläder och kollektioner ska spegla det här litet mer mogna intresset för mode. I stället för enstaka, flyktigt trendiga plagg, som allt som oftast är svåra att matcha med annat man redan har, så vill jag erbjuda mer klassiska plagg som håller över tid. Stiltips, tankar kring skor och accessoarer, är också något jag kan och gärna delar med mig av. 

Butiken Selma. Foto: Anna Sköld

Foto: Anna Sköld

Det här är det allra mest moderna sättet att se på sin garderob. För det här sättet att byta ut och lägga till, är ju också det allra bästa för vår miljö.

I den lilla stad där jag verkar ser jag till att ta mig tid med varje kund som vill, att verkligen lära känna henne. Jag stressar inte. Det måste få ta den tid det tar att hitta rätt. Det går också bra att låna hem och prova ifred ihop med det andra du har i garderoben. 

Syr på symaskin. Foto: Anna Sköld

Foto: Anna Sköld

Jag litar på mina kunder. Det är ett förtroende som jag får tillbaka, när de litar på mina tips och råd och – inte minst – när de kommer tillbaka.

Jag vill att min butik ska inspirera kvinnor att utforska sin stil hela livet, inte bara medan de är riktigt unga. Mina kläder har ingen ålder. Det har faktiskt inte kvinnor heller, inte mer än den de känner sig som.  

För vem vill egentligen bli yngre?

Ulrika Nero
Butiksägare Selma, Vaggeryd