Maria Broström

Den passionerade småstadskärleken

Hon tillhör den där kategorin människor som lyser hela vägen inifrån och ut; hon kan inte låta bli, nämligen. Och det är vi glada för, för det var så vi hittade henne – i det att hon inte kan låta bli att älska sin nya, lilla, hemstad så att det syns långt ut i cyberrymden. På instagram heter hon @airamsorb. I verkligheten heter hon Maria Broström och har kommit hit till vår småstad, från Göteborg och genom kärleken till Viktor.

– Vi hade varit kompisar i många år och till och från hade den ene varit intresserad av den andra, men det var lite som trapporna till Lustiga huset: vi var aldrig i samma takt. Men så plötsligt hände det, säger Maria och det här är sant (Till Viktor: sug i dig!), men vid tanken på stunden då hon första gången förstod att hon blivit kär i sin nuvarande fästman, så börjar hennes tårar rinna.

Maria Broström utanför sitt hus i Skillingaryd

Snabba ryck

Den här speciella historien med en lång vänskap, gjorde att det här unga paret inte behövde särskilt lång tid på sig för att lära känna varandra innan de slog sina påsar ihop. Maria själv säger att det var en både fantastisk men också självklar kärleksförklaring för henne, när Viktor första gången visade bokningen av hustomten på Källeliden.

Det svåraste med husbygget, tycker hon, var när de skulle ta beslut om saker som kändes helt abstrakta som ”Vilket golv vill ni ha?”, ”Vilka trösklar?”.

– Till slut kom vi på tricket, och det var att göra tänkandet rum för rum och inte försöka oss på att lösa allt på en gång, säger Maria och påpekar det pyssliga i att vara gravid i sjunde månaden, hormonell och försöka skilja på vad som är stora frågor och inte.

Köket i Marias hus

Närheten

Idag driver Maria sitt PT-företag på halvfart, för om några månader skall förstfödde Aston få ett litet syskon. Utöver den egna lilla, familjen har paret farföräldrar och syskon alldeles inom promenadavstånd, på andra sidan Sörgårdsskolan. På frågan om det inte blir lite för nära och tätt i den lilla småstaden för en storstadstjej från Hisingen, skrattar Maria och levererar ytterligare en av sina många kärleksförklaringar till det lilla livet:

– Jag är så himla förtjust i min svärfamilj! Faktum är att när vi var utomlands senast så var det jag som sa till Viktor att jag längtade hem till Rigmor och Lasse…  Hon skrattar när hon visar hur hennes make skakat på huvudet över tokigheterna.

Att kunna göra skillnad

Det är svårt att lämna Maria; en kort stund blir gärna en lång. Det blir så när två inflyttade möts över alla fantastiska upplevelser som den lilla staden ger, i synnerhet för en barnfamilj.

– Ja, säger Maria när hon vinkar adjö i dörren. Vem vet, jag kanske engagerar mig politiskt också; det kanske inte är lika läskigt här som i storstaden. Och här kan man ju verkligen göra skillnad.