Vill du bo i Vaggeryds kommun? Så här gör du

Intresset för att bo i Vaggeryd är stekhett. Om du vill hitta ditt tomt, hus eller hyresrätt i Vaggeryds kommun så kommer här tips.

Tomter av kommunen

Måndagen den 18 maj blev flera tomter i Vaggeryds kommun tillgängliga för bokning på kommunens hemsida.

- På Västra strand i Vaggeryd bokades tomterna direkt. Det finns tomter kvar på andra orter med närhet till städerna. I Klevshult tar tåget bara elva minuter till Värnamo och Gummifabriken, och i Byarum och Hok har du tjugo minuter med bil till Jönköping, säger Tina Blomster, samhällsutvecklare på Vaggeryds kommun.

Goda pendlingsmöjligheter och kommunikationer till Jönköping och Värnamo gör att många barnfamiljer och unga par de senaste åren har lockats till Vaggeryds kommun där du ofta får mer hus och större yta för pengarna. I kommunen befinner du dig centralt i demografiska Sverige, med hela 80 % av landets befolkning inom ett avstånd på 40 mil. På hemmaplan finns centralorterna Vaggeryd och Skillingaryd nära, med ett utbud av handel och service i en småstadscharm.

Du hittar alla villatomter för nybyggnation som säljs av kommunen på:

www.vaggeryd.se/kopatomt Länk till annan webbplats.

Hittar du inte rätt tomt för ditt planerade nybygge? När nyttjanderätten på tidigare bokade tomter förfallit blir tomterna tillgängliga på kommunens hemsida igen. När detta händer går vi ut med nyhet på kommunens hemsida – så se till att prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av den senaste informationen.

Kommunens kommande tomter

Arbete pågår med framtagande av nya tomter på Västra Sörgårdsområdet i Skillingaryd. Planen är att dessa tomter ska släppas för bokning under 2021.

På Östra strand pågår arbetet med detaljplanen för ett unikt bostadsområde med temat ”Bo i skogen”. Kommunen arbetar just nu med samrådshandlingen. Naturvärdesinventeringen för området är precis klar och nästa steg är att genomföra en arkeologiutredning.

Tomter av privata markägare

boivaggeryd.se Länk till annan webbplats. hittar du tomter som säljs av privata markägare. Du som själv är markägare kan lägga ut din information där för att hitta potentiella köpare.

Köpa hus?

För dig som vill flytta till ett färdigt hus finns alternativ på bland annat Hemnet Länk till annan webbplats. och Blocket Länk till annan webbplats..

Hyra bostad?

Letar du någonstans att bo, men inte äga? På boivaggeryd.se Länk till annan webbplats. hittar du en lista med hyresvärdar med hyresrätter på olika platser i Vaggeryds kommun.

Ta del av det senaste!

Oavsett om du är ute efter tomt eller bara vill hålla koll, så tipsar vi dig om att följa vårt nyhetsbrev. På så vis får du del av de senaste nyheterna i din mejlkorg. Se länk under 'relaterat'.