Snart släpps fler villatomter i Vaggeryds kommun

Villatomterna på området Götarps hage bokades upp snabbt. Nu jobbar vi på fler tomter på södra delen av västra strand som släpps för bokning i december, samt fler tomter på spridda områden i kommunen som släpps i november.

I början på september släpptes sju villatomter på Götarps hage i Vaggeryd för bokning och efter tre dagar var alla tomter bokade. Om du ännu inte har hittat tomten för dig, så kanske du är intresserad av något av följande tomtsläpp:

  • 2 december kl. 10:00 släpps tio tomter på södra Västra strand
  • 4 november kl. 10:00 släpps enstaka tomter från spridda ställen i kommunen.

Samtliga tomter med information kommer att synas på kommunens webbkarta i god tid innan tomtsläppet:

 

Zooma in på området i Vaggeryd med gröna prickar tills prickarna omvandlas till klickbara tomtytor. Klicka därefter på en yta för att få mer information om tomten.

I kommunens interaktiva karta i fullskärm Länk till annan webbplats. kan du även tända olika lager för att se tomternas närhet till skolor, vandringsleder, kulturmiljöer, med mera. Använd lagermenyn (föreställer tre ovanpåliggande pappersblad) för att aktivera olika lager.

Kort om tomtbokning

Vaggeryds kommun har inget kösystem för villatomter – det är först till kvarn vid tidpunkten för tomtsläppet som gäller.

Observera också att det endast är tillåtet att boka en tomt per person/företag. Om du gör ytterligare en bokning är det inte säkert att du får nyttjanderättsavgiften tillbaka.

Vid tomtbokning får du betala en nyttjanderättsavgift på 5000 kr. Dessa pengar återbetalas vid tomtköpet, men brinner inne om du väljer att inte slutföra processen.

Läs mer på sidan ”Så bokar du tomt Länk till annan webbplats.”.