Bygg ditt hus i Vaggeryds kommun

Är du sugen på att bygga ditt eget hus, men undrar var det finns ledig mark? Bara lugn, här finns informationen du behöver för att köpa mark av antingen kommunen eller privata markägare.

Köpa tomt av kommunen

Vaggeryds kommun planerar och säljer villatomter för småhusbyggnation. De tomter som är till salu går att hitta i kommunens interaktiva karta nedan:

Zooma in tills prickarna på kartan blir klickbara ytor. Då kan du klicka på en tomt för att få fram detaljerad tomtinformation och information om hur du bokar tomten.

Vaggeryds kommun tillämpar först till kvarn-principen - det innebär att kommunen inte har något kösystem, utan de tomter som finns tillgängliga blir bokade av den som först genomför en bokning via kommunens e-tjänst.

På Vaggeryds kommuns hemsida kan du läsa mer ingående om hela tomtköpar-processen samt kommunens riktlinjer vid bokning av tomter:

Ibland släpper kommunen nya tomter för småhusbyggnation. Följ Vaggeryds kommuns nyhetsbrev i kategorin Bygga och bo för att få ett mejl om när nya tomter är på gång:

Köpa tomt av privata markägare

På boivaggeryd.se kan du även hitta mark som säljs av privatpersoner: