Illustration över kvarteret Tor

VSBo bygger cirka 80 lägenheter på kvarteret Tor i centrala Vaggeryd

Det kommunala bostadsbolaget kommer nu bygga två flerfamiljshus med hyreslägenheter på kvarteret Tor i Vaggeryd. Inflyttning beräknas till våren 2020.

Detta är den första etappen som består av ett åttavåningshus med 45 lägenheter avsedda för trygghetsboende för personer över 65 år samt ett sexvåningshus med 35 vanliga hyreslägenheter. Lägenheterna är förutom ett undantag tvårums och trerums-lägenheter på mellan 55–79 kvadratmeter.

Kvarteret Tor ligger centralt i Vaggeryd, endast ett par hundra meter från mataffär, butiker och stationen.

Om du är intresserad är det bra att se till att stå i VSBo:s bostadkölänk till annan webbplats redan nu.

Planlösning lägenheter

Planlösning - klicka på bilden för att se större

Utanför lägenheten

Utanför lägenheten blir det lägenhetsförråd i separat byggnad. Garage och motorvärmarplatser kommer finnas för uthyrning. En bra yttre miljö som man vill vistas i och inte bara passera är något som eftersträvas. Bland annat blir det en större lekplats, dimensionerad för ca 20 barn.

Det kommer också finnas en kvarterslokal för minst 70 personer.

Trygghetsboendet

Trygghetsboendet kommer bestå av helt vanliga lägenheter med god standard. För att få bo på trygghetsboendet krävs att minst en boende är 65 år eller äldre.

Trygghetsboendet kommer ha gemensamma lokaler för samvara om man vill och värdinna alla dagar.

Alla lägenheter kommer ha inglasad balkong. Hyresgästerna kommer också ha möjlighet att göra en del egna val av bland annat väggfärg, bänkskiva i kök, och färg på klinker och kakel.

Mer information hittar du på VSBo:s hemsidalänk till annan webbplats