Foto: Älvsbyhus

Tomter till salu på Himlabacken i Skillingaryd

Från den 1 februari 2018 kommer Älvsbyhus att bygga ett visningshus på Himlabacken i Skillingaryd. Huset beräknas vara fädigt och inflyttningsklart i mitten mars.

Totalt kommer det att erbjudas 9 tomter – 5 kommunala tomter och 4 tomter som Älvsbyhus säljer. Tider när man kan besöka visningshuset kommer att finnas på Älvsbyhus hemsida.

Kontakt Älvsbyhus

Mikael Nilsson
Husrådgivare
Mobil: 076-645 58 38
E-post: mikael.nilsson@alvsbyhus.se
Mer information: www.alvsbyhus.selänk till annan webbplats

Karta med lediga kommunala tomter

I kommunens webbkarta kan du se lediga kommunala tomter.

Välj: Lagerlista/kartlager/Bygga, bo & miljö/lediga tomter

Öppna kommunens webbkartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Boka kommunal tomt

Kommunen har ingen tomtkö. Du kan boka kommunal tomt om den är ledig genom att göra en ansökan och betala en avgift på 5000 kronor (från 1 januari 2018). Då har du sex månader på dig att få bygglov beviljat.

Så här gör du för att boka en kommunal tomt:

  1. Välj ledig tomt - grön yta - i webbkartan (se länk ovan).
  2. Notera tomtens fastighetsbeteckning eller Skiss_tomtnummer. Informationen finns i webbkartan om du klickar på ytan för tomten.
  3. Ansök via e-tjänsten för tomtbokninglänk till annan webbplatseller skriv ut och fyll i blanketten för tomtbokninglänk till annan webbplats. Blanketten postas till: Vaggeryds kommun, kanslienheten, Box 43, 568 21 Skillingaryd
  4. När din ansökan kommit in får du en faktura på avgiften om tomten är ledig. När betalningen kommit in får du en bekräftelse på din bokning.
  5. Du sex månader på dig att få bygglov för att få köpa tomten. Om du inte har fått bygglov, blir tomten ledig för andra att boka.