Västra Strand, Vaggeryd 3,5 km

Allt bokat – inga lediga tomter just nu!

När du vill ta ett morgondopp, gå en kvällspromenad eller ge dig ut och fiska så är Hjortsjön kanske platsen du besöker.

Nu släpper kommunen 27 nya tomter, 500 meter väster om Hjortsjön i det attraktiva området Västra Strand.

De senaste åren har många flyttat till Vaggeryd för att bygga sitt hem på just Västra Strand. Hit lockas man av närheten till ”allt” – skolor, service och kommunikation – samtidigt som man bor i ett gemytligt villaområde och har 3,5 kilometer till butikerna i Vaggeryds småstad.

Den naturnära omgivningen är också en av orsakerna till varför området har blivit så populärt bland barnfamiljer. Här finns plats för barnen att leka och plats för familjen att bre ut sig.

Villagata på den ostligare delen av Västra Strand.

Villagata på den ostligare delen av Västra Strand.

Lekplatsen på Västra Strand.

Lekplatsen på Västra Strand.

Tomtinfo

Obs! Vi ber er att visa hänsyn till de som arbetar på Västra strand-området fram till den 1 augusti 2019. När ni besöker området på vardagar, gör det först efter klockan 16:00 när inga arbetare finns på plats.

Nu släpper Vaggeryds kommun 27 nya tomter på Västra Strand. Tomterna är mellan 1 129–1 623 m² stora och ligger längs den nya vägen Sommarvägen.

De 27 tomterna ligger fördelade över de fyra kvarteren Årstiden, Höstlövet, Vårdagen och Sommarängen.

Du som bokar innan sommaren kommer att få tillträde till tomten med start den 1 augusti 2019. I bokningen ansöker du om nyttjanderätt till tomten. Nyttjanderätten har du fram till tillträdsdatumet samt sex månader därefter.

Tomterna släpps enligt ”först till kvarn”-principen. Du kan boka tomt på kommunens hemsida, via e-tjänsten för bokning eller genom en särskild bokningsblankett.

De nya tomternas placering intill det befintliga Västra Strand-området.

De nya tomternas placering intill det befintliga Västra Strand-området.

Fastighetsbeteckningarna på Västra Strand.

Fastighetsbeteckningarna på Västra Strand.

Priser

Priset för en tomt på Västra Strand är 250 kr/m² + 25 000 kr i avstyckningsavgift samt 10 000 kr i planavgift.

Tomterna säljs i befintligt skick.

Kostnad för bygglov, anslutningskostnader för el, vatten, avlopp, fiber och fjärrvärme tillkommer. Dessa kostnader kan vara beroende av exempelvis tomtstorlek, tomtens läge, med mera. För vidare information om kostnader kontakta ansvarig myndighet och leverantör.