Aktuella byggprojekt

Här hittar du information om aktuella byggprojekt i Vaggeryds kommun.

Tomter på Himlabacken i Skillingaryd

Illustration gata

På Himlabackens soliga slänter i Skillingaryd är det tänkt att den som värdesätter det enkla livet med närhet till naturen och det lantliga, ska trivas. Området ligger nära centrum men ännu närmare Fågelfors förskola/skola och Skillingaryds sim- och sporthall. 

Här finns ca 10 fristående tomter kvar i olika storlekar att välja mellan. Priset är 200 kronor per kvm för markberedd och byggklar tomtmark.

Kvarteret Illern på Fabriksgatan, Skillingaryd

Illustration av området. Bild: Zenergy

Illustration av området. Bild: Zenergy

Med 23 nya bostäder i kvarteret Illern i Skillingaryd vill företaget bevisa att boendemoduler kan hålla hög kvalitet, vara trivsamma och samtidigt ett kostnadseffektivt val.

Zenergy har köpt ett centralt markområde på 3 000 kvm där de kommer bygga lägenheter i tre huskroppar: 4 ettor, 10 tvåor och 9 treor.

Nya bostadsrätter i Vaggeryd

Hus med lägenheter i grönska

GT Väst kommer bygga nya hus med bostadsrättslägenheter på Jönköpingsvägen i centrala Vaggeryd. Totalt 18 bostäder i storlekarna 66 kvm resp 91,2 kvm med funktionell och spännande planlösning.

Lägenheterna byggs på tidigare lucktomter och får ett bra läge gångavstånd till centrum. Det blir två huskroppar, en på Korpgatan 19/Jönköpingsvägen 31 och en Sjögatan 1/Jönköpingsvägen 30 med 8 respektive 10 lägenheter. Det kommer att finnas fiberanslutning i varje lägenhet genom Navnet även TV går att koppla på.

Priset kommer att hamna för en tvåa: 1 150 000:- och för en tre/fyra 1 450 000:-. Hyran blir för en tvåa ca 2900:- resp trea ca 3800:-

Det finns möjlighet att väljat färg, golv, kök och badrumsinredning.

Lägenheterna säljs genom Fastighetsbyrånlänk till annan webbplats, Bodil Mattson, mäklare, tel: 0370-15770

Kvarteret Tor i Vaggeryd

Flygbild kvarteret Tor i Vaggeryd

Nu har detaljplanen för kvarteret Tor i Vaggeryd vunnit laga kraft. Det betyder att det kommunala bostadsbolaget VSBo nu är i full gång att planera byggnationen av lägenheter och trygghetsboende på området. Totalt är det möjligt att bygga 6 hus med ca 160 lägenheter.

Det blir preliminärt 66 lägenheter sammanlagt i första etappen. Exakt hur det kommer att se ut är inte klart men preliminärt blir det byggstart våren 2018 och inflyttning sommaren 2019. Huvudsakligen är det tvåor och treor.

När ritningarna på de första husen är klara, troligen i januari 2018, kommer VSBo att bjuda in intresserade till informationsmöte.

12 kedjehus på Lyckorna i Vaggeryd

Illustration kedjehus

Pålssons Bygg kommer bygga 12 nya kedjehus på området Lyckorna i Vaggeryd med inflyttning 2019. Lyckorna ligger naturnära, med Lagan runt knuten, i utkanten av Vaggeryds tätort, ändå är det inte långt till centrum. Husen säljs genom mäklarna Husman och Hagberg i Vaggeryd.

Tomterna blir på ca 500 kvadratmeter och bostadsytan ca 105 kvadratmeter. Till huset hör också carport och ett kallförråd. Pris från 2 995 000 kronor

Mer information finns på Pålssons byggs hemsidalänk till annan webbplats

 

Kontakta oss

Vaggeryds kommun
info@vaggeryd.se

0370-67 80 00